ПРОТЕСТ УКС - СПАСИМО «ФИЛИП ВИШЊИЋ»!!!


 Јавности Србије, председнику Србије, председнику владе Србије, министру културе у влади Србије, градоначелнику Београда...

После издавачких предузећа «Рад» и «Просвета» галоп комерцијалне бахатостости и културне небриге обрушили су се и на издавачко предузеће «Филип Вишњић». Безразложна смена дугогодишњег директора и једног од најпознатијих српских издавача, Јагоша Ђуретића, два месеца пре подношења завршног рачуна предузећа и одласка у пензију, изазива огорчење и бројне сумње о правим разлозима оваквог, апсурдног чина. Културна јавност и педесетогодишња традиција «Филипа Вишњића» прозива, у култури анонимне, чланове Управног одбора који су донели такву одлуку, поименично Дејана Мастиловића, председника УО и власника 49% акција, затим Милорада Башића и Младена Миливојевића, сада новог «директора» предузећа, да јавно образложе своју одлуку и спремност да одговарају за све њене моралне, издавачко-културне и материјално-финансијске последице и за даљу судбину «Филипа Вишњића» и његових издања.

Сматрамо да је неопходно да Управни одбор «Филипа Вишњића» повуче своју апсурдну одлуку о смени директора уочи завршног рачуна предузећа, да се питање директора разматра по подношењу завршног рачуна «Филипа Вишњића», да наведени чланови Управног одбора и нови «директор» поднесу оставке и да надлежни државни и градски органи контроле заштите законитост и друштвени капитал у «Филипу Вишњићу».

Удружење књижевника Србије

Коментари

Популарни постови са овог блога

ДУХ БЕОГРАДА

СУТРА ЈЕ ДАНАС